BPN, Business Payment Network, illustrasjonsbilde, VISA, shaking hands

VISA : Business Payment Network vil forenkle B2B betalinger

I B2B verdenen så er ikke betalingsprosessen ofte en enkel prosess fra sender til mottaker. Ofte så må transaksjonen innom et par stasjoner og mellomledd før det ender opp hos den ønskede mottakeren. I mange situasjoner så brukes det manuelle prosesser, papir-sjekker og til og med fax. I likhet med mange andre, så har jeg lenge trodd at fax-maskinen var helt udødd.

På nett, så er det en annen realitet. Her kan betalinger sendes mye enklere fra sender til mottaker. Hvis man er redd for å bruke kryptovaluta og blockchain-teknologien for å sendte penger, så driver VISA og utvikler et flott alternativ kalt Business Payment Network eller BPN kort.

Visa har klart å fått med giganter som JPMorgan Chase på sitt Visa and Billtrust Business Payment Network. Sammen med andre store aktører så skal de få B2B betalinger til å fungere som et velsmurt sveitserur. Siden tjenesten ble sluppet i November i 2018 så har allerede 2 Milliarder USD blitt behandlet i virtuelle kort betalinger til leverandører.

JPMorgan til unsettning

Beskjeden om at JPMorgan skal hjelpe VISA med å utvikle systemet har blitt vel mottatt i finansverdenen. Mer enn halvparten av selskaper i USA bruker fortsatt manuelle data prosesser for å behandle betalinger. 71 % av selskaper i USA skal ha oppgitt at disse manuelle prosessene byr på problemer og frustrasjon for behandling av betalinger.

I et intervju som ble foretatt med Karen Webster, Tiara Hall, Vice presidenten i U.S. Partnership and New Initiatives hos VISA sa at ved at JPMorgan nå slutter seg den til dette programmet, så tar de sine næringsvirksomhetskunder seriøst og jobber for å forbedre et stort problem som de opplever.

Når det kommer til betalinger, så tar det for lang tid og vi må redusere denne tiden, samt tilby flere betalingsmuligheter og alternativer sa henne.

Videre så forteller henne at målet til BPN er å tilknytte elektroniske betalinger for næringsvirksomheter som ønsker å foreta kjøp til leverandører. Hun ønsker å tilby næringsvirksomhetene og leverandørene mer autonomitet og en plattform hvor de kan forhandle å styre sitt forhold på sine egne premisser.

Videre så forteller Hall at B2B betalingssektoren er mer enn klar for innovasjon.

Det blir spennende å observere om dette vil føre til noen forandringer for hvordan næringsvirksomheter foretar transaksjoner med sine leverandører her i Norge. Bitcon følger med på utviklingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *