Historien om Nets

nets, nets logo

Betalingssystem-leverandøreren Nets er et av de mest velkjente leverandørene av betalingssystem-teknologi og betalingsterminaler i Norge. Det ikke mange vet er at veien til der de er i dag har vært lang og spennende.

De tidligere årene

Nets sin historie starter svært tidlig, helt tilbake til 1968. Nets het ikke Nets tilbake i 1968, men de het PBS og ble grunnlagt i Danmark.

Dankort

PBS drev med tidlig utvikling av betalingsteknologi og lanserte i 1983 Dankort som er danskenes svar på vår BankAxept løsning. Dankort har i nesten hele sin historie vært gebyrfritt da det ble innført ved lov som en samlet løsning for hele Danmark.

løsning. Dankort har i nesten hele sin historie vært gebyrfritt da det ble innført ved lov som en samlet løsning for hele Danmark.

I 2013 inngikk butikkforhandlere, Banker og Nets en avtale der butikkforhandlere skal ta en større del av utgiftene tilknyttet drifting av Dankort-system. Dette vil direkte skåne forbrukere, men kan også indirekte bli betalt av forbrukere gjennom en eventuell prisøkning på varer for å dekke de nye kostnadene.

Noen Dankort som blir levert med Visa kan brukes internasjonalt der også Dankort ikke støttes, mens andre kort er eksklusivt levert med Dankort-funksjonalitet og kan dermed kun brukes på betalingsterminaler og minibanker i Danmark hvor Dankort støttes.

BBS

BBS eller Bankenes Betalingssentral var den norske forgjengeren til Nets. BBS var et resultat av at Bankkort og Bankgirosentral slo seg sammen i 1972.

BBS og det danske PBS slo seg sammen i 2009 for å etablere Nets. Nets overtok Dankort og BankAxept teknologiene fra de to forskjellige landene, og hadde dermed et godt utgangspunkt i begge landene.

Rimelige løsninger

Bruk av Nets sine løsninger er ofte svært gunstige økonomisk, da transaksjoner gjort med BankAxept ikke har en prosentvis kostnad. Det koster kun 0.24 øre per transaksjon gjort med BankAxept uavhengig av beløpet. Mange andre bankterminalleverandører tar ofte et 1.5 til 2% gebyr på hver transaksjon.

Nets har fått en del konkurranse de siste årene fra amerikanske Verifone og nykommerne Bambora og iZettle. Til tross for dette blir ofte Nets sett på som den naturlige leverandøren for betalingsterminaler og betalingsløsninger for mellomstore og store bedrifter som trenger en flott og pålitelig tjeneste.

Det blir spennende å se hva fremtiden bringer for vår folkekjære betalingsterminal-leverandør.

Publisert i: POS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *