Finn riktig kassaapparat for deg og dine behov.

Ser du etter et kassaapparat til ditt foretak eller bedrift? Hvordan skal man gå frem for å finne det riktige kassaapparatet for å dekke sine behov?

kassaapparat, hvilken skal jeg velge, illustrasjonsbilde, usikker, hvilket kassaapparat, hvilket passer best for meg
Usikker på hvilket kassaapparat du bør velge, og hva det bør inkludere av funksjonalitet? Frykt ikke, vi hjelper deg.

I 2019/20 er det et hav av forskjellige aktører på markedet, alle med forskjellige kassaapparater som kun har kjernefunksjonalitetene og utformingen definert i kassasystemlova til felles med hverandre. Bortsett fra disse små fellestrekkene så er kassaapparater ofte svært forskjellige, med forskjellige grader av ytelse, utseende og bruksmåter.

Spørsmålet en så må stille seg er hva er behovene man bør fylle? For å finne riktig kassaapparat til seg selv og sin bedrift så må man først definere og finne frem til behovene sine.

Forskjellige kassaapparat etter behov

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke behov man trenger at et kassaapparat skal måtte dekke. Ihvertfall hvis man kanskje er nylig har startet opp en bedrift og ikke har anskaffet seg et kassesystem tidligere.

Derfor kan næringsvirksomhet og nisjen som man operer innenfor brukes til å gi noen gode ledetråder og indikasjoner på hva som kan være nyttig å ha av funksjonalitet på sitt fremtidige kassasystem.

Det er også viktig å huske at man ikke bare trenger et kassaapparat, men også et komplett POS system. POS eller point of sale tar for seg alle komponentene og systemene som må være på plass ved et utsalgspunkt, for å kunne fasilitere salg.

Ofte så finner man en betalingsterminal, strekkodeskanner og en kvitteringsprinter i et POS system, selvfølgelig i tillegg til kassaapparat. Det er apparatet som blir selve hjernen i POS systemet som gjør at de forskjellige komponentene kan kommunisere med hverandre.

Alle de forskjellige komponentene som inngår i et POS system fåes også med forskjellig utforming og de inkluderer forskjellige funksjonaliteter. Vi hjelper deg med å vite hva som bør inkluderes av funksjonalitet innenfor forskjellige nisjer.

Kassaapparat og POS system for restaurant-bransjen.

servitør, kassaapparat, kassaapparat for restaurant, illustrasjonsbilde, restaurant, restaurantbransjen

Når det kommer til et kassaapparat og POS system for reastaurantbransjen så stilles det mange særegne krav og behov til et system. I denne bransjen er det viktig at alle de forskjellige komponentene kan kommunisere med hverandre så de ansatte kan fokusere på sine primærarbeidsoppgaver fremfor å måtte drive unødvendig kommunikasjon mellom de forskjellige avdelingene. 

Eksempler på disse avdelingene kan være BoH (Back of House), FoH (Front Of House) og ledelsen.

Hovedoppgaven til kassaapparatet og de øvrige komponentene som inngår i POS systemet er og sørge for at alle de ansatte kan gjøre sine arbeidsoppgaver på den mest effektive måten.

Integrerbart system– Dette er sannsynligvis det mest essensielle kravet som stilles til et kassaapparat ment for restaurantbransjen. Det er viktig at de andre komponentene kan kommunisere med systemet på en rask og effektiv måte.

Mobile betalingsterminaler- For å kunne ta betalings ved bordet, så trenger man en mobil betalingsterminal som er integrert opp mot kassaapparatet. Dette gjør at det blir mye lettere å ta betalt. Ved å for eksempel taste inn et bordnummer på betalingsterminalen så kan servitør automatisk få opp regningen på betalingsterminalen.

Det er forøvrig viktig at betalingsterminalen har en innebygd kvitteringsprinter så kvitteringen kan tilbys direkte ved oppgjør.

Kjøkken og Bar-skjerm– Dette er viktige funksjonaliteter som gjør at servitørene kan spare mye tid. Når en bestilling gjøres ved kassaapparatet eller på en annen mobil touchskjerm, så vil drikkebestillingene automatisk sendes til baren, og matbestillingene sendes til kjøkkenet.

I en stor restaurant som har runnere, så kan de få tilsendt informasjon på en egen skjerm eller kvittering, der det står tydelig hvilket bord som få tilsendt varen. Dette gjør at servitøren kan holde seg på sin stasjon for å yte god service.

Mobile touchskjermer- Ved en stor restaurant med mange bord, så bør servitørene kunne få flere POS punkter hvor de kan slå inn bestillinger. Et eksempel kan være flere stasjonære touchskjermer, eller nettbrett som de kan bære med seg.

Butikk & Retail

I butikk & retail bransjen så er det andre funksjonaliteter som er viktig. Blant annet:

Automatisk varelagertelling-funksjonalitet- Med denne funksjonaliteten så vil kassaapparatet automatisk kunne holde kontroll på varelageret. Dette gjør det lett for deg som administrator til å få en indikasjon når det bør gjøres innkjøp. Videre gir dette deg en god oversikt over svinn, tap og eventuelt tyveri som forekommer i butikken.

Stasjonært kassaapparat- Et stasjonært kassaapparat er oftere en god del kraftige enn en trådløs kassaapparat. Videre så kan disse ofte operere på Local Area Network hvis internett-tilgangen svikter.

Sømløs integrasjon- Det er svært viktig i en butikk at de forskjellige komponentene automatisk kan kommunisere med hverandre. Eksempelvis, at prisen blir sendt til betalingsterminalen, og at det lett kan printes ut kvittering hvis kunden ønsker dette.

Videre så er det viktig at de forskjellige POS punktene, eller kassene, i en butikk sender inn informasjon og tall om salg til et sentralt knutepunkt. Et eksempel på et slikt knutepunkt kan være en backoffice løsning, hvor tall og salgsinformasjon kan overvåkes og administreres.

Reserveløsning- En viktig funksjonalitet for betalingsterminalen er at den bør kunne behandle transaksjoner gjort med BankAxept kort hvis internett svikter. Dette gjør at du kan ta betalt, og fortsette å ekspedere kunder hvis nettet svikter.

Paybox sine priser og kassaapparat-modeller

For å gjøre det lett for deg, så har vår samarbeidspartner Paybox valgt å satse på 3 pakketilbud som inkluderer komplette pakker med et kassaapparat og alt du trenger for POS. Disse pakketilbudene kan videre optimaliseres og integreres med andre komponenter ved behov.

kassaapparat-programvare, paybox, kassaapparat, betalingsterminal

Paybox Light- Kassaapparat-programvare og betalingsterminal for bare 295 kr per måned!

Dette pakketilbudet er ideelt for deg som ønsker å spare inn på kostnader. Dette systemet kan med stor fordel brukes i en nyoppstartet bedrift eller som POS system i en bod, et kjøretøy eller på messe.

Her får du tilgang til et flott kassaapparat-programvare som du kan laste ned på ditt nettbrett eller mobiltelefon. I tillegg til dette så medfølger det også en flott mobil betalingsterminal.

kassaapparat, kvitteringsprinter, pengeskuff, kundeskjerm, 3-i-1 kassaapparat, alt i ett kassaapparat, pos system, pos, paybox

Paybox Utstyrspakke- Smart 3-i-1 kassaapparat for 595 kr per måned.

Med dette pakketilbudet så får du tilgang på et smart kassaapparat som har innebygd kvitteringsprinter, pengeskuff og kundeskjerm. Det medfølger også en betalingsterminal.

Dette kassaapparat er perfekt for en mellomstor bedrift

pos bank, kassaapparat, kassasystem, touchskjerm, pos, pos system

Paybox power- Et elegant og kraftig kassaapparat med høy ytelse. 795 kr per måned.

Med dette pakketilbudet får du tilgang på et kraftig kassaapparat som kan håndtere en høy pågang av kunder. Dette systemet kan bygges videre på med for eksempel en kjøkkenskjerm, mobile touchskjermer, integrering av nettside eller andre ønskede komponenter.

Det medfølger en strekkodeskanner, betalingsterminal, pengeskuff, kvitteringsprinter, og kundeskjerm.

Hvis du lurer på noe angående POS systemene og kassaapparatene til Paybox, så er det bare å ta kontakt med dem på deres nettside https://paybox.no De står klare til å svare på alt du måtte lure på angående deres systemer.

Publisert i: POS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *