Servitør som holder et mobilt kasseapparat - touchskjerm, kassesystem, kassesystemer

Kassesystemer – Hvilket passer meg og min bedrift?

Ser du etter et kassesystem til deg, eller til din bedrift? Da er du kommet til riktig sted. Vi har fått hjelp av gutta fra Paybox kassesystemer til å lage en god oversikt over hva man bør se etter når man skal gå til innkjøp av kassesystemer. 

Det har aldri vært så enkelt, men samtidig så vanskelig å finne et riktig kassesystem som dekker sine behov. Før var det strenge krav til hva som kunne klassifiseres som et kassesystem. Det var gjerne snakk om et enkelt kassaapparat og en primitiv stasjonær betalingsterminal der man manuelt måtte taste inn beløpet.

I dag er situasjonen for kassesystemer ganske anderledes. Det finnes blant annet mobilbaserte kassesystemer som man kan laste ned til sine mobiltelefoner og nettbrett, og tilhørende betalingsterminaler som trådløst kan integreres opp mot enheten med Bluetooth.

kassesystem, mobil betalingsterminal, kassesystemer

Paybox Light Programvare & Betalingsterminal for 395/ mnd

I tillegg til dette er det kommet mange smarte systemer med integrert pengeskuff, kvitteringsprinter med mer. Ikke bare er det mange variasjoner og alternative utforminger å velge mellom, men det er også et mylder av aktører på markedet.

Med lov om krav til kassasystem og andre strenge lover og reguleringer som tar for seg transaksjoner og kassesystemer, så er det viktig å ha tungen rett i munn. Det er bedre å sette seg inn i leverandøren for å forsikre seg om at deres systemer faktisk oppfyller alle de lovlige kravene som er stilt til kassasystemer.

Frykt ikke hvis dette virker litt overveldende, vi skal sammen med Paybox hjelpe deg med å finne ut hva du bør se etter i et kassesystem.

Hva inngår i et kassesystem?

Før vi ser etter hvilket kassesystem som passer til hvem, så er det viktig at vi alle har en felles forståelse for hva det faktisk er. Det er også verdt å merke seg hva som inngår i et slikt system.

Kassesystem-programvare

Dette er selve kjernen og hjernen til kassesystemet. Programvaren har svært mye og si for hvordan du vil oppleve systemet. Programvaren sitt formål er å integrere de forskjellige maskinvarene på en hensiktsmessig måte, og fasilitere kommunikasjon og utregninger.

Det er mange forskjellige programvarer der ute, Paybox har valgt å bruke den flotte programvaren Shopbox. Denne programvaren er svært brukervennlig, og har et svært brukervennlig brukergrensesnitt. Kort forklart er et brukergrensesnitt utformingen til programvaren, altså hvordan den vil bli seende ut for brukeren. Et brukervennlig brukergrensesnitt skal være lett å forstå, og knappene og funksjonene skal gi mening.

Kasseapparat

En programvare kan ikke kjøre uten en maskinvare. Det er her kasseapparatet kommer inn i bildet. Et kasseaapparat er simpelthen bare en datamaskin som skal brukes til salgsformål. Før i tiden var kasseapparater svært simple mekaniske enheter som kalkulerte varene som kunden kjøpe og printet ut en regning.

Dette er ikke faktum lengre. Et kasseapparat i 2019 og -20 kan være alt fra en stasjonær datamaskin til et nettbrett, eller en smarttelefon.

Når man skal ha et kasseapparat til et kassesystem er det viktig å vite omtrentlig for stor kundepågang du vil oppleve. Hvis du har svært mange kunder så kan det være viktig med et kasseapparat som har kraftige datakomponenter og vil kunne kalkulere og behandle transaksjoner raskt. Hvis du har få kunder vil ofte et nettbrett kunne holde.

Betalingsterminal

En betalingsterminal, også kalt en kortterminal eller betalingsterminal er simpelthen en kortleser som leser av et bankkort. De finnes i primært i to varianter, mobile og stasjonære betalingsterminaler.

betalingsterminal, kassesystem med betalingsterminal

Nets ISM Trådløs & Mobil betalingsterminal.

Mobile betalingsterminaler har tatt av de siste årene. Før fantes det neste bare utelukkende stasjonære betalingsterminaler, men nå er det kommet flere og flere mobile betalingsterminaler i kassesystemene til mange bedrifter. Ofte har bedrifter både stasjonære og mobile betalingsterminaler som brukes til forskjellige formål.

Stasjonære betalingsterminaler er som regel litt kraftigere, og risikerer ikke å gå tom for strøm ettersom strømkabelen alltid er tilkoblet. Disse betalingsterminalene er flotte å bruke for stasjonære POS (Point Of Sale, salgspunkt), altså salgspunkter som forblir på et sted, som en kasse i en butikk.

Mobile betalingsterminaler derimot kan være svært gunstig i for eksempel en restaurant. Da kan servitører kunne ta betalt ved bordet. Andre situasjoner der mobile terminaler kan være gunstige er hvis du driver mobilt salg som for eksempel fra en bod eller et kjøretøy. Mange mobile betalingsterminaler bruker 3G eller 4G og er derfor ikke avhengig av WiFi eller nettverkskabel.

Andre komponenter

Ofte holder ikke kassesystemer med kun et kasseapparat med en programvare og en betalingsterminal. Da trengs det andre komponenter. Andre komponenter som ofte inngår i et kassesystem er kvitteringsprinter, strekkodeskanner, kortleser (for innlogging/ utlogging av ansatte og lesing av kupong- og rabattkort) og en pengeskuff.

Kassesystem for forskjellige næringer

Dessverre så finnes det ikke et universelt kassesystem som vil kunne oppfylle alle kravene som blir stilt av forskjellige næringer. Derfor finnes det forskjellige kassesystemer med variasjoner av utforming, medfølgende komponenter og funksjoner.

Vi skal gå igjennom to sentrale næringer som trenger kassesystemer, og se på hvilke krav til utforming og funksjonalitet av et kassesystem som stilles innenfor de forskjellige næringene.

Kassesystem for Restaurant & Bar

I en restaurant og bar så er det blant annet viktig å ha mobile betalingsterminaler med innebygd kvitteringsprinter for å kunne yte mest mulig service til gjestene. Andre gode komponenter som man bør inkludere i sitt kassesystem er en kjøkkenskjerm, barskjerm og mobile touchskjermer. Videre vil også bordfunksjon og et godt brukergrensesnitt være svært gunstig.

Kjøkkenskjerm – Dette er en skjerm i kjøkkenet. Matbestillinger som servitører taster inn vil automatisk bli vist på denne skjermen i køkkenet. Annen info som bordnummer og løpende tid fra bestilling ble gjort kan også vises.

Barskjerm – En skjerm i baren der drikkebestillinger blir vist.

Kassesystem for Butikk & Retail

I butikk og retail-bransjen er det viktig å ha et kraftig kassesystem. Kassesystemet bør inkludere et kraftig kasseapparat, ihvertfall hvis du mange kunder og varer i ditt sortiment.

Innenfor komponenter vil stasjonære betalingsterminaler, strekkodeskanner, kortleser og kvitteringsprintere være viktig å inkludere.

Viktige funksjoner bør være et automatisk varelager for å hele tiden holde styr på hva som befinner seg i varelageret. Videre er også integrasjon mot nettbutikk og regnskapssystem, og et kraftig back office program viktige funksjoner. Med disse funksjonene vil du kunne spare mye tid på administrasjon, og kunne drive ditt foretak mer effektivt.

Paybox sine kassesystemer

Paybox har valgt å satse på tre forskjellige kassesystemer som inkluderer alt man trenger. Kassesystemene kan programeres og endres så de passer til de fleste næringene. Mange funksjoner og komponenter kan legges til i systemene.

Paybox Light
Paybox Utstyrspakke
Paybox med utstyrspakke, kraftig 3-i-1 kassesystem
Paybox Power
Bilde av Paybox power, kraftig stasjonært kassesystem, kassesystemer
Dette pakketilbudet får du for bare 395 kr per måned!

Paybox Light inkluderer et kassesystem-programvare til din mobil eller nettbrett og en mobil betalingsterminal.
Med dette smarte 3-i-1 Kassesystemet fra Paybox får du både pengeskuff, kasseapparat og kvitteringsprinter innebygd i en maskinvare.

Mobil betalingsterminal medølger. 695 kr per måned.
Dette er Paybox sitt kraftigste kassesystem. I dette pakketilbudet mefølger det en betalingsterminal, et kraftig kasseapparat, pengeskuff og en kvitteringsprinter.

Den mobile betalingsteraminalen aksepterer kontaktløs betaling. 995 kr per måned.

Klikk deg inn på Paybox.no sine nettsider for å få hjelp hvis det er noe du lurer på. Hold deg oppdatert på bitcon.no for flere spennende nyheter og innlegg fra POS og Betalingsterminal-verden. Les mer om kassesystemer.

Publisert i: POS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *