POS system, kassaapparat, kassesystemer, betalingsterminal, kortterminal, kasseapparat, POS

Ser du etter et flott POS System?

Trenger du eller din bedrift et POS system? Realiteten er den, at det er nærmest umulig og drive en forretning i 2019 uten å ha et POS system til å behandle transaksjoner, bokføring og administrasjon.

Et kraftig POS system kan hjelpe enhver bedrift til å kunne behandle kunder på en mye mer effektiv og bedre måte. Ikke la det danne seg store køer med kunder som venter på å betale. Betaling og kvittering er den siste fasen til en kunde ved en forretning, ikke la den siste fasen ødelegge for opplevelsen til kunden. Det er ingen hemmelighet at kunder i 2019 forventer smertefri ekspedering. Det hjelper tross alt ikke å ha verdens beste kundeservice, priser eller produkter hvis kunden blir tvunget til å sitte ved bordet på restauranten din å vente 15 minutter på å kunne betale.

Med et flott og moderne POS system inkludert en ny og flott betalingsterminal levert av Paybox så er du klar for å ekspedere kunder på en effektiv og hensiktsmessig måte.

Hva er et POS system

POS System er en abbreviasjon av det engelske begrepet point of sale, noe som betyr betalingspunkt eller et sted hvor salg behandles. Et nytt og moderne POS system består som regel av et moderne kassaapparat, betalingsterminal, kvitteringsprinter og en strekkodeskanner.

Hva som inngår i et POS system varierer alt etter hvilken næringsvirksomhet man driver. En bar, restaurant, butikk og en skjønnhetssalong har alle vidt forskjellige krav til funksjonalitet og utforming av POS system. Derfor er det viktig å påse at selskapet man kjøper kassasystemene ifra er seriøse. Det er også viktig at selskapet har erfaring med å selge kasseapparater og annen maskinvare til forskjellige næringsvirksomheter.

Flotte funksjonaliteter i et POS system

Hvis bedriften har erfaring med å leverer dette, så kan de hjelpe deg med å utforme POS systemet så det inkluderer all den flotte funksjonaliteten en moderne bedrift trenger. Eksempler på moderne og flott funksjonalitet i en butikkdata inkluderer:

Administrasjonspanel: Når man først er blitt vant med å bruke denne funksjonaliteten så er det umulig å jobbe uten! Med et innebygd nettbasert-administrasjonspanel i ditt POS system så kan du få et flott innblikk i den daglige driften av din bedrift uten å være fysisk tilstede. Med en hvilken som helst internetttilkoblet enhet så kan du gå inn på ditt personlige administrasjonspanel for å se hvor mye bedriften din har solgt for, når det selges mest, hvem som selger mest og hva det selges mest av. 

Med innsyn i disse dataene så kan du lettere planlegge drift av din bedrift.

Varelagertelling: Dette er et must for enhver butikksjef med selvrespekt. Med en automatisk varelagertellingfunksjon så vil ditt POS system automatisk kunne holde seg oppdatert på hvilke varer du har inne til enhver tid. Dette gjør innkjøp fra leverandører til en drøm. Når kassaapparatet ditt oppdager at det er litt for lite igjen av en bestemt vare så vil du kunne få et varsel. Systemet vil også kunne hjelpe deg med å lage en automatisk innkjøpsliste som du kan sende til leverandør.

Sikkerhetsmessig så er dette også en flott funksjonalitet. Hvis du har en mistanke om at det foregår svinn eller tyveri i din bedrift, så vil ditt POS system kunne oppdage det! Ved månedlig vareoppteling så kan du sammenligne dine innsamlede tall med POS systemet sitt varelager. Hvis noe ikke stemmer overens så er varer sannsynligvis enten gått tapt eller blitt stjålet.

Historien til knappekassen, -forgjengeren til POS systemet

knappekasse, gammel kassaapparat, POS system, pos, kasseapparat

Forskjellige typer POS system har eksistert siden slutten av 1900 tallet. Dagens POS er som regel elektroniske og svært automatisert. Men forgjengeren til dagens system er den gode gamle knappekassen. Denne tidlige formen for et “POS system” var svært simpelt sammenlignet med dagens moderne systemer med sine flotte funksjonaliteter. 

Tidligere kassaapparater hadde store fysiske taster og kun en dårlig korttidshukommelse så du kunne regne ut priser for en enkel kunde ved en gitt tid. Dagens systemer til sammenligning er svært avanserte og har mange funksjonaliteter. Blant annet så kan dagens kassaapparater brukes i restauranter for å huske aktive åpne bestillinger på mange hundre bord!

Et POS system er ikke kun kassaapparat, så sammenlagt i POS verdenen er det skjedd mye de siste årene. De siste årene er det kommet mange flotte mobile alternativer til de store tunge knappekassene som man bruke før. Nå kan servitører og selgere bruke tynne og lette nettbrett som et fullverdig POS system. 

Forskjellige typer POS system

Det er svært mange forskjellige typer POS system ute på markedet nå. Det kan være både et pluss og et minus for kundene. Plusset er at det aldri er vært mer å velge blant når det kommer til betalingsløsninger og POS systemer. Minuset er at med et stort utvalg er det kommet mange useriøse utenlandske aktører som ikke nødvendigvis har fysisk tilstedeværelse i norge.

Enkelte utenlandske aktører er heller ikke ansvarlige overfor den norske lovgivningen. Dette kan dessverre medføre bøter og ulemper for kunder. Heldigvis så kan dere være sikre på at Paybox følger alle norske reguleringer og lovgivning innenfor betalingsløsninger og POS system.

Mobile og Stasjonære POS systemer

POS System, POS, kassaapparat, mobilt POS system, mobil betalingsterminal, kortterminal, ipad kasse

Som det kort ble nevnt over så er det kommet mange flotte mobile POS systemer og kortterminaler de siste årene. Som en seriøs, moderne og oppdatert aktører for POS systemer så har selvfølgelig Paybox mange flotte mobile løsninger. 

Mobile betalingsterminaler og POS systemer er flotte alternativer til de stasjonære systemene. Disse kan taes med på farten. Dette kan være optimalt hvis du driver en bedrift som selger på messe eller kanskje fra et kjøretøy.

Mobile kortterminaler og POS systemer er ikke bare flotte for mobile bedrifter. Dette kan være et fantastisk alternativ for nyoppstartede bedrifter med en trang økonomi. Disse mobile systemene er ofte en god del rimeligere enn de mer dyre og stasjonære systemene.

Stasjonære POS systemer

Men hvis du driver en stor restaurant, bar eller butikk med stor pågang av kunder så er kanskje en stasjonært betalingsterminal og POS system tingen for deg! Stasjonære systemer er ofte litt mer robuste og kan integreres med andre mobile systemer så du har flere POS som er koblet sammen. Eksempelvis så kan du drive en butikk der det er 5 kasser. Alle kassene har hver et stasjonært POS system som er koblet sammen til et sentralt kassaapparat.

Dette gjør at du kan få samlet informasjon om salg og moms på et sted.

Paybox hjelper deg I gang med POS system.

I 2019 så tredde kassasystemloven i kraft. Med denne loven så ble det stilt mange nye krav til næringsdrivende som bruker et POS system. I denne loven er det stilt mange konkrete og strenge krav til forskjellige funksjonaliteter og teknologier som et moderne POS system må inkludere for å bli godkjent av skatteetaten.

Som en seriøs aktør for POS system så er selvfølgelige alle systemene til Paybox godkjent og følge alle kravene i loven.

Paybox sine ansatte har sammenlagt mange år erfaring med POS systemer. Uansett hva det er du måtte lure på så kan de stolte arbeiderne i Paybox hjelpe deg! Kom i gang med ditt eget flotte komplette POS system inklusiv betalingsterminal fra bare 295 kr i måneden! Ta kontakt med Paybox på deres nettsider.

Publisert i: POS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *