Har du husket å ta vennsjekken?

Over 200 norske husstander, opplever at hjemmet blir oversvømt av vann, hver dag. Årsaken for dette kan være alt fra kraner som går i stykker til slanger eller rør som fryser. Det er også viktig å sørge for at pakningene ikke blir slitt ut. 

I 2013 ble det utbetalt 2.3 milliarder kroner etter vannskader i hus og hytter, men det er ikke alle vannskader som blir dekket av forsikringer. Disse skadene koster desverre en liten formue å få fikset! 

Animasjonsbilde av en fortvilt familie i et hus som er fylt av vann, husk å ta vannsjekken
Heldigvis skal det en del til før situasjonen blir like dramatisk som dette, men en vannsjekk er et godt tiltak for å avdekke skadede rør som kan bidra til vannlekkasje.

Vi anbefaler deg å ta en titt på dine forsikringer, så får du en oversikt over vannskader som blir dekket. Skulle du få en vannsjekk fra en rørlegger som ikke er sertifisert til å utføre arbeidet, kan det hende at du ikke får erstatning på vannskader, dersom det skulle skje. 

Hva er vannsjekken?

En vannsjekk hjelper deg med å sikre at VVS-utstyret som kan bli utsatt for skader som slitasje, sprekker, frosne rør og andre uheldige situasjoner som kan skape brutale og skjulte lekkasjer, holder seg i en god og trygg status. 

En sertifisert og kvalifisert rørlegger utfører arbeid på VVS-installasjoner, for å sørge for at alt opprettholder seg til en viss standard, for å sørge for en trygg fremtid for alle i Norge. 

Rørleggeren som utfører kontrollene på VVS-installasjonene, fyller også ut en skriftlig rapport, med oversikt om alt som er kontrollert, og vurderinger av alle punktene som blir kontrollert. Ut fra denne rapporten får du vite hva som må fikses eller byttes av diverse pakninger, vannrør, toalett og koblinger. 

En vannsjekk kan spare deg mye penger

Selv om alt ser korrekt ut på baderommet, og andre steder der det befinner seg rør og andre VVS-installasjoner, er det ikke garantert mot problemer i gulv og vegger. Skjulte vannlekkasjer fra rør, kraner og koblinger kan fort koste deg skjorta. 

Heldigvis er det mange dyktige rørleggere Norge rundt som utfører profesjonelle og presise kontroller, så du slipper å måtte punge ut med masse penger. 

Rengjører du sluket på badet?

En av de større problemene for vannlekkasjer er sluket på baderommet. Det oppstår svært mange vannskader rundt sluk, hvor membraner ofte blir slurvet med. Har du et eldre bad som ble bygget på, eller før 80-tallet, er det spesielt viktig å være på vakt rundt sluket på baderommet. 

Den beste måten du kan hindre lekkasjer i sluket, er å rengjøre det i ny og ne. Unnlater du deg å rense sluket, kan det tette seg helt, og vann vil stige opp fra sluket, og renne utover gulvet. Dette kan føre til store råteproblemer, noe vi fraråder alle å pådra seg!

Ta vare på rørene – Ta vare på helsa

Mange rør som befinner seg Norge rundt i dag, ble lagt for en god stund siden. Dette kan skape problemer både for deg og rørene! Gamle rør har en fare for å sprekke, som skaper lekkasjer på boligen din. Ikke bare kan gamle rør forårsake lekkasjer og vannskader, men kan også føre til giftig og farlig drikkevann. 

Sprukne rør og vannskader bidrar også med å skape helseproblemer. Seniorforsker Johan Øvrevik i Folkehelseinstituttet mener at fuktskader utsetter folk for helseskader som hoste, pustevansker, astma, bronkitt, luftveisinfeksjoner og piping i brystet. Det er også fare for hodepine, tretthet og konsentrasjonsproblemer. 

Har du gamle rør, eller er usikker, er det anbefalt å bestille en vannsjekk, så tar du vare på boligen og helsa. 

Hold deg unna svart arbeid

En vannsjekk fra en sertifisert og kvalifisert rørlegger koster alt fra 1500-2000 kr, men noen rammeavtaler er det mulig å få en vannsjekk for rundt 1000 kr. Det kan da være fristende å få bistand med en vannsjekk fra en person som gjør det svart. Dette er ikke å anbefale. Blir svart arbeid oppdaget, får du mest sannsynlig en bot, eller fengselsstraff. Om noe i det utførte arbeidet ikke er gjort korrekt, er det også en stor sannsynlighet for at arbeideren ikke tar det på alvor, og du sitter igjen med et arbeid som ikke er utført på en korrekt måte. 

Hvor ofte bør man få en vannsjekk? 

En vannsjekk kan spare deg mye penger, og hjelper deg med å beholde helsa! Men hvor ofte bør man egentlig få en vannsjekk? 

Det finnes ikke et fasitsvar på dette, men de fleste rørleggere mener en vannsjekk burde utføres rundt en gang hvert andre år. Da er du sikret god kvalitet på rør og annet VVS-utstyr. 

Bestill en vannsjekk i dag!

Rørlegger i blått arbeidsantrekk med kryssede armer og skjegg som smiler, husk å ta vennsjekken
Dersom du ønsker å ta en vannsjekk i din bolig, så kan du benytte deg av kontaktskjemaet helt øverst for å komme i kontakt med en rørlegger i ditt nærområde.

Det finnes mange rørleggere som utfører en vannsjekk Norge rundt. Rørlegger-SOS tilbyr en vannsjekk, som blir utført av en erfaren og sertifisert rørlegger. Bare velg din region, så får du snakke med en hyggelig rørlegger over telefon, så får du deg en rimelig vannsjekk!